V.O.F. De Lepper Betonpalenkrakersbedrijf

V.O.F. De Lepper "Betonpalenkrakersbedrijf"

Vakkundig koppensnellen in Noord-Brabant

Het koppensnellen van heipalen en boorpalen gebeurde 50 jaar geleden nog met een hamer en beitel. Tegenwoordig gebruiken we pneumatische luchthamers of zelfs volledig hydraulische krakers. Welke techniek we ook gebruiken, De Lepper Betonpalenkrakersbedrijf kort de palen zonder de wapening te beschadigen!

Hydraulische koppensnellen

Het machinaal afkraken van heipalen/ boorpalen heeft veel voordelen. Het is namelijk efficiënter, geluidsarm, sneller en goedkoper. Met een hydraulische kraker is het nog gemakkelijker om de funderingspaal op de gewenste hoogte te hakken.

Bij dit hakwerk komt steevast puin vrij. Wij laten u daar niet mee zitten. De Lepper Betonpalenkrakersbedrijf voert het puin netjes en op een milieuvriendelijke wijze af!

De machine van De Lepper Betonpalenkrakersbedrijf is voorzien van vierkante en/of ronde krakers. Omdat er alleen in Nederland al 5 verschillende soorten palen worden geproduceerd, beschikken we over meerdere krakers. Daarmee kunnen we in 90% van de situaties de heipalen kraken zonder daarbij de voorspanwapening en bijlegstaven te beschadigen.

Mochten we de heipalen/ boorpalen onverhoopt niet hydraulisch kunnen kraken, dan stappen we over op pneumatisch koppensnellen.

Hydrolisch betonkraken

Afspraak maken? Wij bellen u terug

Pneumatisch koppensnellen

De meeste palen kunnen machinaal gekraakt worden. Voor sommige projecten moeten we echter pneumatisch aan de slag. Bijvoorbeeld bij kleine projecten of als de funderingspalen moeilijk bereikbaar zijn. Pneumatisch koppensnellen gebeurt met een pneumatische luchthamer. Dit is zwaar en arbeidsintensief werk, maar zorgt wel voor keurig blootgelegd ijzerwerk en een mooie vlakke kop.

Wanneer we de koppen pneumatisch moeten snellen, kunt u ervoor kiezen om het vrijgekomen puin ook door ons op te laten ruimen!

Heeft u nog vragen over bovengenoemde werkzaamheden? Neem dan gerust contact op!

Koppensnellen wanneer het u uitkomt

Soms heeft u direct een koppensneller nodig. Bij De Lepper Betonpalenkrakersbedrijf kun u uw project inplannen, maar wij zijn ook op korte termijn beschikbaar voor hydraulisch of pneumatisch betonkraakwerk!
Koppensnellen