Vakkundig koppensnellen in Noord-Brabant

Het koppensnellen van heipalen en boorpalen gebeurde 50 jaar geleden nog met de hamer en beitel. Tegenwoordig gebruiken we pneumatische luchthamers of zelfs volledig hydraulische krakers. Welke techniek we ook gebruiken, v.o.f. De Lepper Betonpalenkrakersbedrijf kort de palen zonder de wapening te beschadigen.

Neem contact op

Koppensnellen wanneer het u uitkomt

Soms heeft u direct een koppensneller nodig. Bij v.o.f. De Lepper Betonpalenkrakersbedrijf uit Veldhoven kunt u uw project inplannen, maar wij zijn ook op korte termijn beschikbaar voor hydraulisch of handmatig betonkraakwerk.

Hydraulisch koppensnellen

Het machinaal afkraken van heipalen/boorpalen heeft veel voordelen: het is efficiënter, geluidsarm, sneller en goedkoper. Met een hydraulische kraker is het nog gemakkelijker om de funderingspaal op de gewenste hoogte te hakken. Bij dit hakwerk komt steevast puin vrij. Daar laten wij u niet mee zitten. v.o.f. De Lepper Betonpalenkrakersbedrijf voert het puin netjes en op een milieuvriendelijke wijze af.


De machine van v.o.f. De Lepper Betonpalenkrakersbedrijf is voorzien van vierkante en/of ronde krakers. Omdat er alleen in Nederland al 5 verschillende soorten palen worden geproduceerd, beschikken we over meerdere krakers. Daarmee kunnen we in 90% van de situaties de heipalen kraken zonder voorspanwapening en bijlegstaven te beschadigen.

Mochten we de heipalen/boorpalen onverhoopt niet hydraulisch kunnen kraken, dan stappen we over op handmatig koppensnellen.

Handmatig koppensnellen

De meeste palen kunnen machinaal gekraakt worden. Voor sommige projecten moeten we echter handmatig aan de slag. Bijvoorbeeld bij kleine projecten, of als de funderingspalen moeilijk bereikbaar zijn. Handmatig koppensnellen gebeurt met een pneumatische luchthamer. Dit is zwaar en arbeidsintensief werk, maar zorgt wel voor keurig blootgelegd ijzerwerk en een mooie vlakke kop.


Wanneer we de koppen met de hand moeten snellen, kunt u er voor kiezen om het vrijgekomen puin ook door ons te laten opruimen.

Reparaties en chauffeursdiensten

Met zijn jarenlange ervaring als vrachtwagenmonteur werkt koppensneller De Lepper ook aan reparaties van onder andere kranen, loaders, landbouwmachines en vrachtwagens. Daarnaast kunt u v.o.f. De Lepper Betonpalenkrakersbedrijf inhuren voor chauffeursdiensten op de vrachtwagen. Meer informatie? Neem contact met ons op.